Share
Go down
avatar
Admin
Posts : 17
Join date : 2017-03-07
View user profilehttp://proaudio.board-directory.net

Qka eshte procesi i Master-ingut (Remix)

on Tue Mar 07, 2017 11:25 pm
Mix-imi- dhe masteringu ne muzikë jane dy pjesë të veçanta, por po aq të rëndësishme në procesin e prodhimit te audios që shpesh mund të bëhet e paqartë dhe e vështirë për të bërë dallimin në mes tyre. Në thelb, mix-imi është hap para masteringut që përfshin rregullimin dhe kombinimin e instrumenteve dhe pjeseve individuale së bashku për të formuar një kenge apo nje audio stereo. Dosja stereo  qe është zotëruar më pas siguron këngët janë të kendeshme ne ne degjim, kane balancim ne mes toneve te larta te mesem dhe te uleta,  të te cilat formojnë një tërësi kohezive në një album. Perderis ne procesing e mix-it rregullohen intrumentet individuale ne aspektin e degjueshmerise, efekteve, kompresimin etj, ne procesing e masteringut kemi te bejme me balancimin spectrumit e kenges-audio si teresi.
Qellimi i masteringut eshte qe te siguroj se produkti final- pra kenga apo audio me kualitet të lartë, audio të shëndosh profesionale me qellim qe ti ipet kenaqesi degjuesit, te kete nivel te parapelqyer te fuqise, pa distortime etj.

Per me shume se qka involvon procesi i Master-ingut shiqo videon me poshte:

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum