Share
Go down
avatar
Admin
Posts : 17
Join date : 2017-03-07
View user profilehttp://proaudio.board-directory.net

Llojet e Equalizereve

on Tue Mar 07, 2017 7:16 pm
Egzistojne dy lloje te equalizereve:

Parametrik: Parametrike do të thotë parametrat janë të ndara dhe ju keni kontroll mb filtërin, frekuencën e tyre, gain, dhe Q. Në krahasim me një equalizer grafik, ku ju vetëm keni kontroll mbi gain në një frekuencë të caktuar qe prodhuesi i ka vendosur:

Linear: mban të gjitha frekuencat 100% në fazë. Me fjalë të tjera, të gjitha frekuencat kalojë nëpër EQ në të njëjtën shpejtësi, duke rezultuar në zero vonoesa. Ky lloj i EQ perdoret me shume gjate procesit te masteringut.

Back to top
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum